SJ + Kalf & Hansen = sant.

Ät Kalf & Hansen ombord på SJ’s tåg. Från 14 mars är det möjligt. Helt otroligt roligt tycker vi på Kalf & Hansen. Vår dröm att nå ut med vår mat till alla blir verklighet, och eftersom vi älskar ekologi och miljö känns det extra roligt att det är på SJ’s miljövänliga tåg som maten ska serveras. Inledningsvis blir det följande rätt: kycklingfrikadeller med rödbetor, mungbönor, solrosskott), torkade tranbär och chilimajonnäs. 

Maten kommer att vara, precis som allt annat vi gör, 100 % ekologisk och närproducerad. Att vi lever upp till mantrat 100 % ser KRAV till att vi gör, där vi som enda restaurang i Stockholm är certifierade på den högsta nivån. 

Innehållet i måltiden som kommer serveras på SJ’s tåg kommer att bytas ut var sjätte vecka eftersom tillgången på råvaror ändrar sig efter årstiderna. Vi vill alltid använda det som är bäst för stunden, då blir det bäst för alla: producenterna kan odla det som är bäst på platsen de odlar på, vi som lagar maten får använda och arbeta med de bästa råvarorna och kunderna får de finaste råvarorna att äta. Råvaror som inte bara är goda, utan också näringsrika, hälsosamma och bra för miljön. 

Måltiden kommer bestå av mycket grönsaker samt vara laktos- och glutenfri. 

Vi lever vår dröm på Kalf & Hansen och är så exalterade för att ta nästa steg i vår utveckling. Hoppas ni vill vara med i den! 

Glöm inte att följa oss på Instagram, Facebook och i våra andra kanaler för att hålla er uppdaterade om vad som händer.

Fabian och Rune Kalf-Hansen med personal

Mattias Larsson