VÅR VISION

Kalf & Hansen står för det goda.
måltider präglade av matglädje, hållbarhet, hälsa och lärande.
All mat lagas till 100 % av ekologiska och närproducerade råvaror.
Det som inte kan odlas i Sverige är alltid ekologiskt och, när det behövs, rättvisemärkt. Vi använder säsongens råvaror och lagar dem på ett hantverksmässigt sätt med hög kvalitet.

Vi ökar andelen grönsaker och frukt och minskar proteinet i våra måltider – bra för människan och nödvändigt för miljön, nu och i framtiden.

Ingen mat ska slängas. Med noll procent svinn används överblivna råvaror till exempelvis soppor, och vi arbetar proaktivt med planering och beställningar. På så sätt vinner vi smak, hälsa och hållbarhet.

Gott och klimatsmart på samma gång.

UTMÄRKELSER

KALF & HANSEN erbjuder 100 % ekologisk och säsongsbetonad mat
från nordiska råvaror, med import endast när det inte går att
odla lokalt, alltid rättvisemärkt. Genom vårt inspirerande
koncept och hantverksmässiga tillagning skapar vi verkligt
mervärde för ekologisk konsumtion.

KALF & HANSEN visaR hur ekologisk mat kan vara både tillgänglig och prisvärd, oavsett om det är på restaurang eller genom samarbeten med aktörer som SJ och Mathem. Med fokus på kvalitet, hantverk och
matglädje gör vi ekologisk mat attraktiv för alla och bidrar till en hållbar livsmedelsproduktion och konsumtion.

— Motiveringen av priset 'BÄSTA EKOLIGSKA RESTAURANG/MATSERVICE'
EU ORANGIC AWARDS 2024.

Fler UTMÄRKELSER

Svenska kockpriset i Gastronomisk hållbarhet 2023
360 Awards 2020, vinst i kategorin “Lighthouse”
White Guide 2018, vinst i kategorin "100% Cirkulärt"

Se fler utmärkelser här