Vinnare av Bästa Hälsokoncept 2014

Efter bara ett halvår på Stockholms matscen kammade ekologiska snabbmatsrestaurangen Kalf & Hansen hem priset Bästa Hälsokoncept på Restauranggalan.

- Helt fantastisk roligt att bara bli nominerad och sen går vi och vinner! Vi är verkligen tacksamma, priset visar att ekologi är vägen framåt, säger delägaren och kocken Rune Kalf-Hansen.
 
När konferencién ropade ut Kalf & Hansen som årets vinnare av Bästa Hälsokoncept visste jublet inga gränser på Cirkus i Stockholm. Priset är en tydlig vink om att ekologi och hållbarhet är här för att stanna.

- Vi ligger grymt rätt i tiden. På bara ett halvår har Kalf & Hansen lyckats visa att det går att kombinera snabbmatskoncept med 100% ekologi och säsongstänk. Jättehäftigt, säger Fabian Kalf-Hansen, också kock och ägare.

Juryns motivering: Aptiten ökar när man kliver in genom dörren. Hälsan gynnas av vällagad mat, tillredd på ekologiska råvaror som följer årstiden och har nordisk karaktär. Här sitter man gärna tätt och blir mätt, glad och tacksam.