Priser och utmärkelser

Restauranggalan 2017, vinst i kategorin "Årets Hållbara Krog"

Motivering: Den som utses till att vara Årets Hållbara Krog har tagit steget längre än många andra. Vi har bara en planet där ska vi samsas även i framtiden. Årets vinnare är en krog som lagar god mat i säsong och utgår från hållbarhet i hela verksamheten. Här har hjärtat varit med länge och kärleken till ekologisk mat är något som det aldrig tummas på var du än är i landet. En krog som är inspirerande, självklar, hållbar och framtiden.

Gulddraken 2015, nominering i kategorin "Årets budget"

Motivering: Välj som du vill – så länge det är ekologiskt. Så kan konceptet hos Kalf & Hansen beskrivas i en mening. Att det också blir gott, mättande och nyttigt ansvarar det trevliga laget bakom disken för. Köttbullar, fisk eller vegetariska frikadeller kombineras med nordiskt inspirerade och namngivna menyer, att äta på plats eller ta med hem. Dagens ingredienser och deras ursprung skyltas tydligt, och trots att det går snabbt läggs maten upp med stor omsorg både på fat och i take away-lådor. Det här är snabbmat så långt bort från stekbordet man kan komma.

Restauranggalan 2015, vinst till Fabian Kalf-Hansen som "Årets framtidslöfte"

Motivering: Denna talang har två ledstjärnor: den egna drivkraften och den egna övertygelsen. Inriktningen hälsosam, god mat, lagad på ekologiska råvaror efter säsong. Att bryta ny mark är inget problem för denna yngling, som vid unga år har startat egen krog där han utan kompromisser följer sin passion.

Fast Food Awards 2015, vinst till Rune Kalf-Hansen som "Årets hjärta"

Motivering: Långt före många andra har han i ett decennium inspirerat om närproducerat och ekologisk mat. Tillsammans med sin son har han startat en 100-procentig prisbelönad snabbmatsrestaurang som kaxigt visar att det går utmärkt att servera god, ekologisk snabbmat till en billig penning.

Restauranggalan 2014, vinst i kategorin "Årets hälsokoncept"

Motivering: "Aptiten ökar när man kliver in genom dörren. Hälsan gynnas av vällagad mat, tillredd på ekologiska råvaror som följer årstiden och har nordisk karaktär. Här sitter man gärna tätt och blir mätt, glad och tacksam."

— Motiveringen av priset 'Årets Hälsokoncept' från Restauranggalan 2014.