ute.jpg

SJ + Kalf & Hansen = sant.

Ät Kalf & Hansen ombord på SJ’s tåg. Från 14 mars är det möjligt. Helt otroligt roligt tycker vi på Kalf & Hansen. Vår dröm att nå ut med vår mat till alla blir verklighet, och eftersom vi älskar ekologi och miljö känns det extra roligt att det är på SJ’s miljövänliga tåg som maten ska serveras. Inledningsvis blir det följande rätt: kycklingfrikadeller med rödbetor, mungbönor, solrosskott), torkade tranbär och chilimajonnäs. 

Maten kommer att vara, precis som allt annat vi gör, 100 % ekologisk och närproducerad. Att vi lever upp till mantrat 100 % ser KRAV till att vi gör, där vi som enda restaurang i Stockholm är certifierade på den högsta nivån. 

Innehållet i måltiden som kommer serveras på SJ’s tåg kommer att bytas ut var sjätte vecka eftersom tillgången på råvaror ändrar sig efter årstiderna. Vi vill alltid använda det som är bäst för stunden, då blir det bäst för alla: producenterna kan odla det som är bäst på platsen de odlar på, vi som lagar maten får använda och arbeta med de bästa råvarorna och kunderna får de finaste råvarorna att äta. Råvaror som inte bara är goda, utan också näringsrika, hälsosamma och bra för miljön. 

Måltiden kommer bestå av mycket grönsaker samt vara laktos- och glutenfri. 

Vi lever vår dröm på Kalf & Hansen och är så exalterade för att ta nästa steg i vår utveckling. Hoppas ni vill vara med i den! 

Glöm inte att följa oss på Instagram, Facebook och i våra andra kanaler för att hålla er uppdaterade om vad som händer.

Fabian och Rune Kalf-Hansen med personal

 
 

Välkommen till oss

Vi gör nordisk ekologisk snabbmat med kött-, fisk- och vegetariska frikadeller med tillbehör. Självklart använder vi oss utav råvaror efter säsong. Många undrar om det är svårt att hålla en 100% ekologisk profil. Vi tycker precis tvärtom. Att laga schyst, supergod, hälsosam mat är lätt. Det handlar bara om att bestämma sig för vad som är viktigt för en själv, för omvärlden och framtiden. 

Samtliga frikadeller är helt laktos- och glutenfria, de vegetariska är veganska. Våra menyer går självfallet också att få helt laktos- och glutenfria.

 

Se våra restauranger & öppettider

Nyheter

 

Far & son

 

Fabian, född i Solna och mer eller mindre uppvuxen på föräldrarnas restaurang Backstugan i Gamla Filmstaden, Råsunda. Redan från tidig ålder fanns ett intresse för olika typer av smaker, något som snabbt fördes vidare till skola och arbete. Fabian gick Restaurangskolan på gymnasiet och har sedan dess arbetat med mat i Stockholm, kröntes även till "Årets framtidslöfte" på Restauranggalan 2015.

Rune, från Danmark, bosatt i Stockholm sedan 1986. Utbildad kock i Danmark. Jobbat som köksmästare i Köpenhamn, Skagen och Paris. Drivit Gamla Stans Fiskaffär i Stockholm och Restaurang Backstugan i Gamla Filmstaden 1994-2006. Skrivit kokböckerna: Mat är mer än mat, I kökslandet med Simon Irvine, Kalf-Hansens Ekologiska Kök, Lammkokboken och Det Vilda Köket med Lisen Sundgren. Har också medverkat på TV; från Sköna Söndag på 80-talet till Toppform med Blossom Tainton på 2000-talet.

Utmärkelser

 

"Aptiten ökar när man kliver in genom dörren. Hälsan gynnas av vällagad mat, tillredd på ekologiska råvaror som följer årstiden och har nordisk karaktär. Här sitter man gärna tätt och blir mätt, glad och tacksam."

— Motiveringen av priset 'Årets Hälsokoncept' från Restauranggalan 2014.

Se fler utmärkelser

 
 

Följ oss på Instagram
@kalfhansen