Gästspel: Magnus Lidehäll, Salem Al Fakir & Vincent Pontare

Ramsele

Den 20 oktober är det premiär för Kalf & Hansens gästspel nummer två. Vi är grymt stolta att få presentera tre av restaurangens stamgäster: Salem Al Fakir, Magnus Lidehäll och Vincent Pontare - en trio som är en självklar del av det som kallas ”det svenska musikundret”.

När de inte hänger på Kalf & Hansen samarbetar de med artister som Madonna, Kylie Minogue, Veronica Maggio, Kate Perry (förlåt, men vi var bara tvungna att få skryta lite). 

Om yrkeslivet består av att producera, komponera eller framträda själva, möts de även utanför musiken i ett gemensamt intresse: att laga och äta god mat. Att det är ekologiskt och hållbart hela vägen in i köket, är en självklarhet.

Till Kalf & Hansen har de komponerat salladen Ramsele: köttbullar av renkött och lingon, till det pumpa, stekt vitkål och en tabbouleh på rödbetor, valnötter, persilja och trattkantarellmajonäs. En rätt som doftar lika mycket Mellanöstern som Norrland i höstskrud.

Inför premiären passade vi på att ställa några frågor till Al Fakir, Lidehäll och Pontare om Ramsele, mat och musik och om det eventuella sambandet emellan.

Hur kom rätten till?
Vi har försökt att blanda in våra rötter i maträtten, från norr har vi renköttet, svampen och lingonen (Vincent och Magnus) och genom Salem fick vi in mellanöstern med rödbets- och persiljetabbouleh.

Är det någon som har varit mer drivande när ni skulle provlaga till Kalf & Hansen?
Nix, vi jobbar alltid tight ihop. 1/3 Lidehäll, 1/3 Al Fakir och 1/3 Pontare - som i resten av våra kompositioner.

Alla tycks väldigt noga och intresserad av mat, hur kommer det sig?
Vi har lärt oss att man röstar med sina val av mat, samt att vårt intresse av miljö och hälsa är väldigt stort.

Ni verkar ha fattat tycke för Kalf & Hansen, hur kommer det sig?
Vi tycker Kalf & Hansens vision med sina ekologiska och närproducerade produkter samt sitt sätt att driva företag går väldigt mycket i samma linje som vi själva ser på vår verksamhet även fast det är helt olika branscher. Känns som vi från varsitt håll gillar grundtanken om långsiktighet och kvalité framför kvantitet och kortsiktighet.

Om er maträtt Ramsele vore en låt, vilken i sådana fall?
Brenton Wood - Oogum Boogum Song!

Mellan 20 oktober och en månad framåt finns lyxiga ”Ramsele” på Kalf & Hansens meny. Pris: 120 kr.

19518554-l5ARH (1).jpg

Foto: Love Strandell

GästspelMattias Larsson