Gästspel: My Feldt

Nästa gästkock på KALF & Hansen är My Feldt

18 januari – 17 februari

En makalöst inspirerande kock, konditor och bagare är huvudpersonen för nästa gästspel hos KALF & HANSEN, med sin meny Halmstad.

Efter Sebastien Boudét, Salem Al Fakir, Vincent Pontare, Magnus Lidehäll och Paul Svensson är det nu My Feldts tur att tolka KALF & HANSENS meny. Hon har valt att göra det med en vegetarisk rätt som består av karamelliserad och stekt vitkål, frikadeller på jordärtskocka, äpplen, lingon och smörstekt bröd. Menyn är döpt till Halmstad, vilket är Mys hemstad. Det är också där hon, tillsammans med sin man Johan, sedan fyra år tillbaka driver ett prisbelönt konditori och bageri: Feldts Bröd och Konfekt.

Det är också typiskt My Feldt att öppna just ett konditori utan att ha någon bakgrund i det, istället för en restaurang där hon både är utbildad och erfaren. Hon bara måste göra det hon inte har gjort, det hon inte kan. Och hon gör det med bravur. Hon är makalöst snabbtänkt, full med energi och tänker på helt rätt sätt. När vi frågade henne om hon ville vara gästkock hos oss fick vi ett omedelbart ja och sen gick det knappt en timme innan vi fick ett första utkast till recept. Ett recept som i stort sett satt direkt. Och det är ingen enkel sak, det vet alla matlagare. Om man är van att laga finmat är det inte samma som att laga snabbmat. Det kräver att man kan tänka om, och det kan My Feldt. Hennes meny Halmstad är jättegod och första gången som ett gästspel är helt vegetariskt, något som är än mer imponerande och krävande. Vi är superstolta och glada över att kunna erbjuda My Feldts Halmstad på våra restauranger under en månads tid för bara 120 kr.

Och som alltid på KALF & HANSEN är det såklart 100 % ekologiskt och närproducerat. Högsta kvalitet, låga priser och många gäster är receptet.

18 januari är My Feldt på plats på KALF & HANSEN på Mariatorget mellan 11.00 – 15.00. Hennes meny serveras sen fram till och med 17 februari. Självklart serveras Halmstad också på vår restaurang i Hammarby Sjöstad under samma period.

My Feldt har arbetat på bla. Fredsgatan 12,  28+, ­The Fat Duck (London), Jean George, WD 50 och Danyel , NewYork

På gång är en bok om bakning. Kommar mars 2018

Välkomna till My Feldts tolkning av KALF & HANSEN 18 januari – 17 februari 2017

Mattias Larsson