Nytt gästspel av Jon Widegren

Premiär för vårt nya gästspel som frontas av krögaren och kocken Jon Widegren, grundare av Flippin’ Burgers, Lådan och Dogfood. Sen Flippin’ Burgers öppnade har Jon sett det som en självklarhet att hantverk, närproducerat och ekologi ska stå i fokus.

Rätten, som är döpt efter Jons uppväxtsplats Strömsbro, är ett vegetariskt recept han själv lagar mycket hemma. Strömsbro innehåller ugnsrostad blomkål med en kryddblandning på bland annat kanel, cayennepeppar och kardemumma tillsammans med vitkål, romansallad, fikon, saltrostade mandlar och sojamajonäs. Rätten serveras i ett ekologiskt pitabröd från Saltå Kvarn.

’Strömsbro’ har premiär på Kalf & Hansens restaurang på Rörstrandsgatan 3 på onsdag den 4/9, då Jon själv är på plats mellan 11-14:00. Gästspelet kommer sedan att finnas på alla Kalf & Hansens restauranger till och med 13:e oktober och kostar 85kr.

Under perioden kommer även Jons utvalda vin Calcarius, ett ekologiskt Orange Puglia, finnas samt det alkoholfria alternativet Pop Art Lingonsoda från Brewery International.

Linda Albright