Gästspel med Therese Alshammar

 
 

Äntligen är det dags för gästspel igen! Denna gång är det ingen annan än Therese Alshammar som tar plats i köket. Något oväntat kan de flesta kanske tycka men helt självklart tycker vi.

Therese känner de flesta igen som OS- medaljör och en av sveriges största idrottspersonligheter genom tiderna. Hon tar plats hos oss på Kalf och Hansen helt enkelt för att hon har ett brinnande intresse för mat. Och det är ju en självklarhet, man kan ju inte presentera på den höga nivån som hon gör dagligen utan att förse sin kropp med riktigt bra mat. För Therese är det då en självklarhet att äta ekologisk mat och som är ordentligt mättande och framförallt riktigt god.

Byron bay heter hennes rätt och den är framtagen som en pizza som man kan äta med gott samvete. Botten är gjord av en potatiskaka som serveras med frikadeller, grönkål, rå jordärtskocka, färskost på dragon, picklad chili och rostade pumpakärnor. Rätten toppas sen med koriander och en dressing gjord på lagen från den picklade chilin.

 
Kalf & Hansen kalf-hansen