Gästspel med Maria Printz

 
 

Vår nästa gästkock är ingen mindre än Maria Printz. Hon är en riktig legend, entreprenör och pionjär. Med mer än 25 års erfarenhet som kock och bagare inom livsmedelsbranschen. Tidigt i sin karriär insåg hon vikten av jobba med lokala producenter och lokala råvaror och det har följt med henne genom hennes karriär sedan dess.

Att räkna upp alla fantastiska saker Maria har gjort under sin karriär är snudd på omöjligt, hon har bland annat drivit en egen gourmetrestaurang i Sverige, hon har startat en egen catering- och utbildningsverksamhet - varav det sista även inkluderade kurser för barn och ungdomar. Hon har initierat en årlig Korv & Brödfestival, utvecklat både lokala koncept som mathantverk samt är en av initiativtagarna till Sörmlands Matkluster. 2010 grundade hon Printz bageri, och 2017 utsågs hon till "Årets Bagare" på den första Stellagalan i Sverige.

Maria är helt enkelt en riktig eldsjäl som brinner för matkultur och social och miljömässig hållbarhet. Så vi blev minst sagt superglada att Maria tackade ja till att vara gästkock på Kalf & Hansen.

Hennes rätt Sörmland kommer finnas på våra restauranger från fredag den åttonde maj. Rätten består av köttbullar på vildsvin med rabarber, nässlor, dinkel och kirskål. Lokalt, säsong och 100% ekologiskt. Supergott, och för endast 125 kr.

Eftersom bröd och bullar ligger Maria varmt om hjärtat så kommer hon också bjuda på Mariabullen. Bara den är värd ett besök.

Maria Printz kommer själv vara på plats på vår restaurang på Mariatorget fredag och lördagen den 8-9 maj, mellan 11.00 - 15.00. Därefter kommer Sörmland finnas på vår meny i sex veckor framåt.