Gästspel med vår egna Stefano

 
 
 

Kalf & Hansen drar i gång med ett nytt gästspel, och denna gång gör vi det på ett lite nytt sätt!

Att vi på Kalf & Hansen älskar att inspireras av andra är sedan gammalt. Vi tror starkt på kreativa möten och att samtal behöver föras med varandra – inte bara för att vi ska kunna utvecklas, utan för hela branschens skull.  

Vid tidigare gästspel har vi letat efter personer som inspirerar oss. Vi har bland annat samarbetat med Jon Widegren, grundare av Flippin’ Burgers, Dogfood och Lådan, Therese Alshammar, elitidrottare och OS-medaljör och Paul Svensson, känd kock, kokboksförfattare och krögare.

Men i år vill vi göra något annat. Vi vill samarbeta med dem som inspirerar oss precis lika mycket, men som inte syns i det offentliga. Vi vill lyfta de som gör att våra gäster är precis lika nöjda med oss idag som för åtta år sedan när vi slog upp portarna till Kalf & Hansen. De som gör att vi tycker det är roligt att gå till jobbet och som hjälpt oss genom årens utmaningar. Vi vill lyfta vår fantastiska personal.

Med sina egna upplevelser och influenser sätter de en prägel på maträtter som blir alldeles underbart härliga och unika. Stefano tar med sig sina erfarenheter från det italienska köket, Liu från det kinesiska, och Jenny från det filippinska. Det känns som en självklarhet att låta personalen få glänsa, för det är ju trots allt de som ser till att maten vi lagar smakar bra och att vi fortsätter utvecklas genom nya idéer och recept. 

Först ut i år är vår kollega Stefano som varit med oss sedan början av 2022. Han är tillsammans med Catarina ansvarig för vår produktion och lagar mat till bland annat SJ och Mathem. Innan han började jobba hos oss drev han en egen restaurang i Italien i 5 år. Hans gästspel är en hyllning till hans hemort Bologna, vilket också är namnet på hans rätt. Rätten är hans tolkning av den klassiska italienska rätten ”polpette al sugo” som enligt honom är klassisk
”comfort food” i italien.

Gästspelet kommer att serveras från och med den 7 november till och med den 5 december. Stefano själv kommer att finnas på plats för att laga sin mat på vår restaurang på Bolinders plan den 7/11 och på Mariatorget den 8/11. Passa på att svänga förbi och säg hej!

Alla ingredienser är precis som vanligt 100 % ekologiska.
VÄLKOMNA! 

 
Kalf & Hansen kalf-hansen