Nytt gästspel på gång!

 
 
 

Näst ut med sitt gästspel hos oss är Yuyan Liu. Yuyan har varit med oss på K&H sedan februari. Hon har jobbat på båda våra restauranger och idag är hon restaurangchef på Mariatorget.

”Jag ville göra en klassisk Kinesisk rätt men på mitt sätt och med lokala svenska råvaror.” Det var ingången till Rätten som heter Hai Ning som är en buljongbaserad nudelsoppa. ”I Kina är det här riktig husmanskost och man brukar ofta laga det på vad man har hemma. Jag ville lyxa till det lite och göra något som ger rätten en Svensk touch, därför har jag lagt till marinerat hjortkött vilket verkligen inte är vanligt att ha till denna rätt i Kina. Jag ville också göra något som helt enkelt är riktigt jäkla gott och något som alla skulle älska att äta nu i januari när det är så kallt och mörkt. Då är ju nudelsoppa det självklara valet!”

Hai Ning är en kycklingbuljong smaksatt med ingefära och soya, marinerad hjort, picklade betor, risnudlar och självklart ett marinerat ägg. Gästspelet kommer att serveras från och med den 18/1 till och med den 17/2, Yuyan kommer själv att finnas på plats på vår restaurang på Bolinders plan den 18/1 och på Mariatorget den 19/1.

Alla ingredienser är precis som vanligt hos oss 100 % ekologiska.

 
Kalf & Hansen kalf-hansen