Gästspel - Bacolod

Dags för gästspel, näst ut  är Jenny Jubelag. Jenny har varit med oss på
Kalf & Hansen i ett drygt år. Har ni varit och besökt restaurangen på Mariatorget har ni definitivt träffat Jenny. Hon är där ansvarig för den dagliga driften tillsammans med restaurangchefen Yuyan.

”Chicken Inasal” - en klassisk rätt i Filippinerna var huvudinspirationen för Jennys rätt som har sitt ursprung i Bacolod men som också har blivit en signaturrätt för hela Visayas-regionen. ”Jag ville sätta min prägel på denna klassiska maträtt men svenska lokala råvaror.” säger Jenny.

Rätten som kommer heta Bacolod är grillad kyckling marinerad i en kryddblandning med bland annat citrongräs, soya, vitlök och ingefära. Till det serverar vi vår variant av “atchara” - en klassisk Filippinsk sallad på picklade grönsaker där vi bland annat byter ut papaya mot svensk rabarber. Det serveras även med en soyavinigrett, ris och vilda växter som byts ut efter tillgänglighet.

Bacolod kommer att serveras på båda restauranger. Från och med onsdag den 10 maj har vi den på Mariatorget och från och med torsdag den 11 maj har vi den på Bolinders plan. Jenny kommer själv att finnas på plats på vår restaurang på Mariatorget den 10 maj och på Bolinders plan den 11 maj.  

Alla ingredienser är precis som vanligt hos oss 100 % ekologiska och i säsong.
Välkomna!