Nytt gästspel med Jacob!

Dags för gästspel, näst ut är Jacob Suvodan. Jacob har varit med oss på Kalf & Hansen i fem år. Han är en av vår köks nyckelpersoner - han tillagar bland annat frikadeller för våra restauranger och för Mathem. Samtidigt är han vårt köttkock för våra färdiga maträtter till SJ.

Jacobs rätt var inspirerad av en klassisk rätt i Bangladesh, Labra. Rätten har sitt ursprung i Indien, och det finns många varianter över hela Indien, Bangladesh och Pakistan. ”Med den här rätten vill jag visa att man kan bli mätt även med en vegansk rätt. Det går inte att äta kött eller fisk varje dag, men man kan alltid äta veganskt, det är väldigt hälsosamt.” säger Jacob. Dessutom vill Jacob att vi ska upptäcka det bengaliska köket med den här rätten.

Rätten som kommer att heta Aluo Motorsuti Vona är en vegansk gryta med potatis och gula ärter.

Jacob berättar att i Bangladesk brukar folk använda färsk kokosmjölk till grytan, men han använder kokosgrädde.

Traditionellt serveras den med en sallad av gurka, färska tomater och rödlök. Istället för tomater kommer vi att ha morot och rucola, i enlighet med den svenska säsongen.

Där Jacob kommer ifrån serveras rätterna med ris, men i Indien serveras de med bröd (chapati eller naan). Ni kommer att få både ris och pitabröd, samt färskost vid sidan av.

Gästpelet kommer att pågå från och med onsdagen den 18 oktober till och med den 17 november. Jacob kommer själv att finnas på plats på vår restaurang på Mariatorget den 18 oktober och på Bolinders plan den 19 oktober.

Alla ingredienser är precis som vanligt hos oss 100 % ekologiska och i säsong.
Välkomna!

Kalf & Hansen kalf-hansen