Gästspel - Sandlyckan

Dags för årets första gästspel, näst ut är Lia Avenfors.

Lia har varit med oss på Kalf & Hansen i tre och ett halvt år. Hon jobbade först på Mariatorget och är nu restaurangchef på Bolindersplan. Hon är även ansvarig för bakning och catering.

Lias rätt är inspirerad av hennes barndom på västkusten och från hennes mammas trädgård. Rätten är en hyllning till jordärtskocka, vilket Lias mamma odlade.

"För mig är jordärtskocka inget man köper i affären, utan något man går och plockar i trädgården", säger Lia. Hon odlar fortfarande jordärtskocka på sin balkong i Stockholm, och den härstammar från samma växt som finns i hennes mammas trädgård!

Rätten, som kommer att heta Sandlyckan, är en persilja-marinerad sejrygg serverad med en jordärtskockspuré, samt en grönkålsallad med picklade äpplen och chili och en vitvinssås.

Gästspelet kommer att pågå från och med onsdagen den 24 januari till och med fredagen den 23 februari. Lia kommer själv att finnas på plats på vår restaurang på Mariatorget den 24 januari och på Bolinders plan den 25 januari.

Alla ingredienser är precis som vanligt hos oss 100 % ekologiska och i säsong.

Ekologiskt Jordärtskocka från Sverige har varit svårt att beställa. Det är det kalla vädret som har varit en utmaning. Marken är frusen,   - och de har då problem med att gräva upp skockorna från jorden.

När vi tar in nya råvaror och man inte alltid får som man vill är det en bra påminnelse för oss - att det är  klimatet och planeten som bestämmer!

Tillslut lyckades vi få tag på det, så nu kan vi servera ekologiskt jordärtskocka från Sverige trots allt!

Välkomna!

Kalf & Hansen kalf-hansen